Asunnon ja talon sisustamiseen ei välttämättä kannata tuhlata ylettömästi varojaan, ostamalla vain ja ainoastaan uutta. Nykyajan ekologiseen elämäntapaan kuuluu kierrätetyn materiaalin ja käytetyn materiaalin uudelleen hyödyntäminen. Ekologisuuden ohella se on myös taloudellisesti järkevää ja usein vanhoilla materiaaleilla saa aikaan uniikkeja kokonaisuuksia, taloon kuin taloon.

Matot ja taulut

Tavallisilta kirppareilta voi löytää tyylikkäitä mattoja, jotka vaativat ainoastaan pesulakäyntiä ja kuivattamista, ennen kuin ne voidaan laittaa oman kodin lattialle. Parhaimmillaan matot ovat jo valmiiksi niin puhtaita, että pesulassa ei tarvitse edes käydä. Joskus kirpputoreilta on mahdollista tehdä kaupat täysin uusista matoista, jotka ovat syystä tai toisesta päätyneet käyttämättöminä myyntiin. Yksi syy voi olla esimerkiksi konkurssiin menneet tavaratalot, joissa mattoja on ollut myynnissä.

Kirppareilta voi löytää myös tauluja, joista osa saattaa olla arvokkaita – tai ainakin arvokkaan näköisiä. Yleisesti ottaen kirpputoreilla myytävistä tauluista voi helposti löytää omaan sisustukseen sopivia yksilöitä, vaikka seassa on varmasti iänikuisia tusinatauluja, joita myydään kaupoissa muutaman euron kappalehintaan.

Seinälle ripustettavasta sisustuksesta myös ryijyt voivat olla sellaisia, jotka sopivat omaan taloon tai asuntoon. Kirpputoreilla näitä näkee aika ajoin ja niiden nostalginen tunnelma voi tuoda sen kaivatun elementin talon sisustukseen. Joskus myös muut kankaat voivat toimia seinällä ripustettuna, kunhan vain käyttää mielikuvitusta.

Lasitavaraa tarjolla

Kirpputorit ovat täynnä lasitavaraa, joita voi samoin mielikuvitusta käyttämällä hyödyntää sisustuksessa. Lasitavaraa voi laittaa hyllyille, ikkunalaudalle, lipastojen päälle – lähes minne tahansa, jossa ne eivät ole edessä eivätkä ole vaarassa rikkoutua. Eräät kirpparit ovat erikoistuneet nimenomaan lasitavaraan.

Kirpputoreilta voi löytyä erilaisia vanhoja esineitä, joita ei ole tarkoitettu sisustukseen alun perin vaan aivan muuhun. Vanhat ompelukoneet, kirjoituskoneet, matontekoon käytettävät koneet ja vaikkapa radiot voivat tuoda hauskoja elementtejä talon olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai esimerkiksi mancave-huoneeseen. Myös vanhat soittimet eli instrumentit voivat olla oivia sisustuselementtejä, joita voi löytää huokeaan hintaan kirpparilta kuin kirpparilta.

Tunnelmallisilla vanhan ajan lampuilla voi valaista makuuhuoneensa romanttisesti. Niiden paikka yöpöydällä voi tehdä makuuhuoneen sängystä miellyttävän oleskelupaikan. Vain mielikuvitus on rajana sisustuksessa ja kirppareilta hankittaessa budjetti pysyy kohtuullisena.