Säästä talousmenoissasi virtuaalisessa rajakaupassa

Risteilyillä tai lennoilla käydessä tulee asioineeksi rajakaupoissa, joissa myydään tuotteita yleensä halvemmalla kuin omassa kotimaassa. Näin tulee säästäneeksi rahaa, mikäli löytää tarpeeksi hyvän tarjouksen. Rajakaupat toimivat nykyään myös virtuaalisesti, jolloin kauppaan ei tarvitse mennä itse paikan päälle tilatakseen tuotteita ja tuotteet voi halutessaan tilata myös omalle kotiovelleen. Tämä on tehnyt ihmisten elämästä entistäkin helpompaa ja halvempaa. Tässä artikkelissa tutustummekin siihen, miten pystyt säästämään talouskuluissasi rajakaupassa asioidessa.

Miksi rajakauppojen tuotteet ovat halvempia?

Ensinnäkin on tehtävä selväksi, miksi rajakauppojen tuotteet ovat yleensä halvempia kuin tavallisissa kaupoissa. Pääsyy on se, ettei rajalla käytävässä kaupassa tarvitse maksaa veroja, jolloin tuotteiden hinnat ovat automaattisesti hieman halvempia. Toisekseen rajakaupan sijainnista riippuen hinnat vastaavat myös kyseessä olevan maan hintoja. Jos asioi esimerkiksi Sjoppii Bordershop -rajakaupassa, mikä on saksalainen rajakauppa, kaupan hinnat ovat hieman Saksan hintoja alempia, kun niiden arvosta vähennetään verot.

Rajakauppojen tuotteiden halvat hinnat onkin syy, miksi ihmiset haluavat asioida rajalla. Kukapa nyt ei haluaisi säästää ostoksissa, kun rahaa voisi käyttää mihin tahansa muuhunkin?

Parhaiden tarjousten löytäminen ja hyödyntäminen

Jos todella haluaa säästää rajakaupassa asioidessaan, pitää löytää parhaat tarjoukset. Yleensä rajakaupan verkkosivulla on erillinen sivulehti ajankohtaisille tarjouksille. Vaikka rajakaupasta voikin ostaa mitä tahansa tuotteita, kannattaa kiinnittää huomio nimenomaan tarjoustuotteisiin. Eri rajakaupoilla on erilaisia tarjouksia, joten voit hakea omiin tarpeisiisi sopivia sivustoja, mikä on huomattavasti helpompaa virtuaalisesti kuin paikan päällä. Mikäli perheessäsi juodaan virvoitusjuomia, voit etsiä tarjouksia, jotka painottuvat nimenomaan virvoitusjuomiin.

Tärkeää on myös tietää, miten tarjouksia kannattaa hyödyntää. Juomien ja makeisten tapauksessa päivämääristä ei tarvitse onneksi olla huolissaan, sillä ne säilyvät pitkään. On kuitenkin myös elintarvikkeita, jotka eivät säily loputtomasti, joten niihin ei kannata käyttää paljoa rahaa. Toisaalta hyvän tarjouksen löytäessään asiakas yleensä ostaa useamman pakkauksen, sillä silloin tulee säästäneeksi enemmän.

Hintojen vertailu

Kun ostaa tuotteita rajakaupasta, pitää huomioida myös se, että hyötyykö kaupan hinnoista oikeasti. Voi nimittäin olla, että rajakauppa lupaa kyllä hyviä tarjouksia, mutta hinnat eivät kuitenkaan eroa mitenkään merkittävästi kotimaan hinnoista. Muista siis varmistaa, miten paljon tuote maksaa lähikaupassasi ennen sen tilaamista virtuaalisesta rajakaupasta.

Myös eri rajakauppojen hinnoilla on vaihtelua, joten on hyvä tutustua eri sivustojen tarjontaan. Näin saat hyvän yleiskuvan tarjonnasta ja sinun on helpompi asioida kaupassa.

Tilaus noudettavaksi vai kotiin?

Virtuaalisen rajakaupan tilauksen voi joko hakea itse paikan päältä, jos kauppa sattuu olemaan lähellä tai tuotteet voi pyytää lähetettäväksi kotiin. Tuotteiden noutaminen on tietenkin ilmaista, mutta se ei kannata, mikäli joutuu matkustamaan pidemmän matkan rajakauppaan. Tällöin voi tilata tuotteet suoraan omalle kotiovelleen, jolloin joutuu toki maksamaan toimitusmaksun, jonka suuruus riippuu välimatkasta ja toimituksen suuruudesta. Yleensä verkkokaupat kuitenkin tarjoavat ilmaistakin toimitusta isomman lähetyksen tapauksessa. Jos siis haluaa säästää toimitusmaksuissa, kannattaa lukea, millaiset toimitusvaatimukset rajakaupalla on.

Säästä rajalla

Moni on ehkä kokenut rajakaupat turhiksi tai jopa kalliiksi omalle budjetilleen, mutta todellisuudessa virtuaalisessa rajakaupassa voi säästää, mikäli löytää hyviä tarjouksia. Samalla säästät aikaa ja vaivaa, kun tilaat tuotteet valmiiksi rajakauppaan tai valitset kotiin toimituksen.

Säästääkseen rajakaupassa asioidessa pitää tutustua eri kauppojen hintoihin ja tarjouksiin ja vertailla niitä paikallisiin tarjouksiin. Yleensä huomaat, että rajakauppojen hinnat todella ovatkin halvempia ja voit näin säästä talousmenoissasi useita satoja euroja. Impulsiivisia ostoksia ei kuitenkaan kannata tehdä, vaan jokaista ostosta on mietittävä huolella.