Ps5 pelien teknologiset erikoisominaisuudet

Konsolipelaamisen suosio on kasvanut vuosi vuodelta, kun markkinoille on tullut uusia tuttavuuksia, jotka tarjoavat entistäkin hienompia pelikokemuksia. Playstation 5 –konsoli julkaistiin vuoden 2020 lopussa, joten se on uusin konsoli tällä hetkellä. Ps5 pelit ovat myös kehittyneempiä teknologisesti kuin aiempien konsolien pelit. Tässä artikkelissa pääsetkin tutustumaan ps5 pelien teknologisiin erikoisominaisuuksiin.

Lyhyet pelien latausajat

Moni kokenut konsolipelaaja on hämmästellyt sitä, miten nopeasti ps5 pelit latautuvat, sillä latautumisessa saattaa mennä jopa alle minuutti. Vanhemmilla konsoleilla latauksessa saattoi mennä varsin pitkiäkin aikoja, mutta ps5 konsoli on suunniteltu latautumaan mahdollisimman nopeasti. Tämä johtuu osittain siitä, että pelit ovat valmiina pelaajan elektronisessa pelikirjastossa, jolloin laitteen ei tarvitse pyörittää erillistä pelilevyä. Myös ps4 pelit voi halutessaan siirtää tähän elektroniseen kirjastoon ja suurin osa ps4 peleistä toimii myös ps5 konsolilla.

Pelin voi myös helposti keskeyttää, jolloin konsoli tallentaa pelihistorian ja palatessaan pelaaja pääsee jatkamaan peliä nopeasti siitä, mihin oli jäänyt.

Hyvä kuvatarkkuus ja sujuvuus

Ps5 pelit näyttävät hyvältä myös vanhemmissa televisioissa, sillä ne pyörivät 4K-tarkkuudella ja jopa 120 kuvaa sekunnissa. Tietenkin parhaan pelikokemuksen saa, kun pelaa uudemmalla televisiolla, sillä ps5 pelit on suunniteltu toimimaan parhaiten nykyaikaisella teknologialla. Pelien laatu ei kuitenkaan kärsi valtavasti, vaikka pelaisikin vanhemmalla laitteella.

Ps5 pelit on suunniteltu muutenkin teknologisesti sujuvammiksi ja pelien visuaaliseen ulkonäköön ja peliefekteihin on kiinnitetty entistäkin enemmän huomiota. Pelien kehittämisessä tärkeintä on nimittäin se, että sekä pelien teknologiset ominaisuudet että peliefektit pelaavat hyvin yhteen, jolloin pelikokemuksesta tulee mahdollisimman ikimuistoinen.

Game Boost –tila luo sulavuutta pelaamiseen

Game Boost –tila on ps5 laitteen erikoisominaisuus, joka nopeuttaa pelaamista huomattavasti ja monet pelikonkarit käyttävät tätä pelitilaa esimerkiksi live stream -lähetysten kuvaamisessa. Se on suunniteltu erityisesti ps4 pelien toiminnan nopeuttamiseen, jolloin nämä pelit toimivat ps5 pelien tasolla.

Uudenlainen peliohjain

Ps5 pelejä pelataan uudenlaisella langattomalla peliohjaimella, joka toimii yhdessä pelin kanssa. Se tärisee dynaamisesti ja peliohjaimella tuntee myös erilaisten ympäristöjen ja varusteiden voimat ja vastukset, minkä ansiosta pelaaja voi tuntea fyysisesti olevansa peliympäristössä. Peliohjaimeen voi halutessaan liittää myös kuulokkeet, jos haluaa jakaa pelikokemuksen ystävien kanssa. Kuulokkeiden mikrofonin voi myös mykistää ohjaimen näppäintä painamalla.

Uusia ps5-konsolille suunniteltuja pelejä

Vaikka suurinta osaa vanhemmista ps4 peleistä voi pelata myös ps5 laitteella, on myös kehitetty muutamia uusia vain ps5 laitteella toimivia pelejä. Konsolin mukana tulee esimerkiksi lapsillekin sopiva Astro’s Playroom –peli, jossa pääsee kokeilemaan uutta peliohjainta ja tutustumaan Playstationin historiaan eri pelitasojen kautta.

Odotetuimpia uusia pelituttavuuksia ovat myös esimerkiksi Spiderman: Miles Morales, joka perustuu tunnettuun sarjakuvasankariin ja Horizon: Zero Drawn –pelin jatko-osa, jonka Sony julkaisi yksinoikeudellaan. Ps5 pelien joukosta löytyy myös uusintaosa klassikkopelistä Demon’s souls, josta vanhat pelikonkarit ovat olleet varsin innoissaan.

Playstation Now

Vanhempia pelejä pääsee pelaamaan myös Playstation Now –ominaisuuden kautta. Se on maksullinen pelikirjasto, joka tarjoaa mahdollisuuden vanhojen ja nostalgisten pelien pelaamiseen ps5 konsolilla. Vaikka uudet ps5 pelit ovatkin suosittuja, pelaajat ovat ikävöineet vanhoja pelejä, joita he pelasivat esimerkiksi nuoruudessaan.

Tutustu ps5 pelien ominaisuuksiin

Pelien ominaisuuksiin pääsee kuitenkin parhaiten tutustumaan, kun pelaa pelejä itse ps5-konsolilla. Koska konsoli ja peliohjain toimivat aivan uudenlaisella teknologialla, jota ei vanhemmissa peleissä tai pelikonsoleissa ole hyödynnetty, voi olla vaikea pelkästään kuvitella, millaisen pelikokemuksen ps5 peleistä saa. Ps5 pelit vastaavat todennäköisesti peliharrastajan odotuksia ja se tuo takuulla uusia mukavia elämyksiä pelikonsolin käyttäjälle.