Kodin sisustamisen trendit vuonna 2023

Koti on meille kaikille tärkeä paikka, jossa kodikkaalla sisustuksella on iso merkitys. Tänä vuonna kodin sisustuksessa näkyy ennen kaikkea yksilöllisyys: asuntojen omistajat ja sisustajat etsivät tapoja luoda kodeistaan ainutlaatuisia, omaa tyyliään heijastavia paikkoja, joissa on hyvä olla. Yhä useammat ihmiset valitsevat nyt kotiinsa rohkeita värejä, suosivat erilaisia kuoseja, sekä etsivät uniikkeja huonekaluja ja tekevät vintage-löytöjä. Mukavuus on edelleen avainasemassa, mutta se ei suinkaan tarkoita tyylistä tinkimistä.

Inspiraationa luonto, luonnonmateriaalit ja biofilia

Erilaiset luonnon elementit, kestävät materiaalit ja luonnonläheiset sävyt ovat näkyneet sisustuksessa jo pidemmän aikaa. Luonto ja luonnollisuus sen kaikissa eri elementeissä jatkaa yhä vahvasti inspiroivaa tyyliään myös tänä vuonna. Biofilia eli luontorakkaus (”rakkaus elämää ja kaikkea elävää kohtaan”) on ajattelutapana vahvasti esillä. Biofilinen sisustaminen luo tilaan rauhaa, joka edistää hyvää oloa. Ihmisellä on usein synnynnäinen kaipuu luontoon ja siksi luonnon tuominen mukaan sisustukseen on erinomainen ratkaisu.

Lisäksi taiteesta on tullut yhä tärkeämpi osa kodin sisustusta ja monet ihmiset valitsevat kotiinsa käsintehtyjä teoksia tai tilaustöitä. Näyttävä kasvi- tai viherseinä, suuri taulu tai luontomaalaus jatkavat luontoa sisätiloihin ja tuovat kodikasta vihreyttä kotiin. Taidetta ja kodin sisustusta voi hankkia myös kryptovaluutalla ja plock.fi opas bitcoinien ostamiseen tarjoaa hyvää lisätietoja bitcoineihin liittyen kaikille tästä valuutasta kiinnostuneille.

Kaaret ja pyöreät muodot

Renessanssiarkkitehtuurista inspiraatiota ammentavat pyöreät ja kaarevat muodot ovat tekemässä paluun. Nämä muodot näkyvät esimerkiksi huonekaluissa, oviaukoissa, ikkunoissa, valaisimissa ja peileissä. Kaarevien muotojen avulla tilaan on helppo luoda pehmeyttä ja rauhoittavaa tunnelmaa – toisaalta kaaret symboloivat myös voimaa ja tukea. Lisäksi valaisimet kokevat uudistumista, kun suosiossa olleet muotokieleltään teolliset valaisimet väistyvät nyt pyöreämpien valaisimien tieltä.

Vuoden väri

WGSN-trenditoimisto on valinnut vuoden 2023 väriksi seesteisen ja tasapainoisen ”digitaalisen laventelin”. Kyseessä on violetin vaalea sävy, joka ilmaisee iloa ja rauhaa. Laventelin sävy rauhoittaa mieltä ja sopii mainiosti muiden luonnosta poimittujen sävyjen kumppaniksi. Tuomalla ripauksen laventelin sävyä omaan kotiisi, voit luoda ympärillesi raikasta uutta ilmettä sekä rentouttavan, mutta mielialaa kohottavan tunnelman. Sävyjä ja muotoja on lisäksi helppo maalata ja jo pienillä maalitehosteilla voi saada kaivattua muutosta aikaiseksi. Lisäksi lämpimät metallit, kuten kulta ja messinki ovat juuri nyt hyvin pinnalla.