Lainaa heti

Lainojen vertailu ja kilpailuttaminen muiden lainantarjoajien kanssa takaa, että saat markkinoiden alhaisimmat korot juuri sinun lainallesi. Kun kyseessä on esimerkiksi vain 2000 euron laina, ero kalleimman ja halvimman lainan välillä voi helposti olla satoja euroja. Vertailu kannattaa tehdä kustannussyistä.

Vielä muutama vuosi sitten lainojen vertailu oli vaikeaa ja aikaa vievää, koska jokainen lainanantaja vaati lainahakemuksen täyttämisen. Jokaisella lainanottajalla oli omat menettelyt ja lomakkeet täytettävänä, mikä teki vaihtoehtojen arvioinnista vaikeaa. Nykyisin netissä saa lainaa heti, jos ehdot täyttyvät.

Lainaa voi saada netissä heti

Lainan hakeminen netissä on nopeaa ja helppoa. Lainanottajat voivat saada lainaa välittömästi, vaikka heidän luottoluokituksensa olisi huono. Lisäksi lainanottajan ei tarvitse tavata henkilökohtaisesti pankin työntekijää tai rahoituslaitoksen edustajaa lainan hakemista varten. Tarvitset vain Internet-yhteyden ja noin vartin aikaa, ja voit saada rahaa tilillesi. Kaikilla luotonantajilla on kuitenkin ehtoja lainan myöntämiselle. Jos et täytä lainan ehtoja, hakemuksesi hylätään tai saat epäsuotuisammat ehdot.

Verkkolainojen korkoja voi vertailla helposti internetissä olevien erityisten vertailutyökalujen ja sovellusten avulla. On myös muita työkaluja. Niihin kuuluu lainamaksujen laskeminen ja mahdollisuus syöttää lainattava määrä, korko ja niin edelleen. Tämän jälkeen voit laskea, kuinka paljon rahaa maksat takaisin joka kuukausi määrätyn ajanjakson aikana.

Vertailu kannattaa

Vertailuun osallistumisen ei pitäisi kestää yli 15 minuuttia, jos tiedät, mitä etsiä. Jos kyseessä on kuitenkin ensimmäinen laina, jota olet koskaan hakenut, varmista, että tutustut lainaehtoihin perusteellisesti.

Esimerkiksi luottokorttiyhtiöt eivät välttämättä peri korkoa joka kuukausi vaan joka päivä. Jotkin yritykset perivät viivästyneille maksuille korkoa. Eri tilanteisiin on saatavilla erityyppisiä lainoja. Esimerkiksi pikavippejä tulisi tehdä vain sellaisten lainanottajien, joilla ei ole käytettävissään luottokortteja tai muita lainamuotoja.

Jos haluat säästää rahaa seuraavassa henkilökohtaisessa lainassasi, varmista, että vertaat nettilainatarjouksia. Mitä useampia tarjouksia vertaat, sitä paremmat vaihtoehdot sinulla on. Näin sinulla on hyvä käsitys siitä, mikä on paras tarjous kulloinkin.

Maksuhäiriömerkinnät heikentävät mahdollisuuksiasi

Maksuhäiriömerkintä voi vaikuttaa moniin tavallisiin toimintoihin, kuten vuokra-asunnon etsimiseen tai internet-palvelun tilaamiseen. Se voi myös olla esteenä lainan saamiselle.

Lähes jokainen nettilaina edellyttää puhdasta luottotietoa, varsinkin jos laina on vakuudeton. Vakuudelliset lainat sen sijaan ovat paljon tyypillisempiä henkilöille, joilla ei ole puhdasta luottotietoa. Niiden, joilla ei ole luottoa, on hyvä tietää, että lainan saaminen voi kestää huomattavasti kauemmin ja vaatia enemmän työtä.

Kun haet lainaa verkossa, palvelut tarkistavat hakijan luottotiedot heti hakemuksen jättämisen jälkeen, ja maksuhäiriö on yksi yleisimmistä hylkäyssyistä. Tämän vuoksi on lähes mahdotonta saada lainaa heti, jos luottotiedostossasi on maksuhäiriömerkintä.

Lähesty ensimmäiseksi omaa pankkiasi

Jos tarvitset lainaa, paras tapa toimia on usein ottaa yhteyttä omaan pankkiin. Vaikka sinulla olisi jo olemassa oleva merkintä, jotkut pankit antavat vakuudellisen lainan asiakkailleen. On myös helpompi neuvotella oman pankin kanssa siitä, milloin lainasi maksetaan takaisin, jolloin saat erilaisen näkökulman taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainaa on mahdollista saada, jos maksuhäiriömerkintä on vanhentunut ja laina on maksettu takaisin. Monissa tapauksissa näihin lainoihin vaaditaan kuitenkin takaaja tai vakuus. Oma koti tai kesämökki on esimerkki tyypillisestä vakuudesta. Jos omaisuutta ei ole käytettävissä, pankki voi tietyissä tilanteissa hyväksyä henkilötakauksen.

Maksuhäiriömerkintä on aina seurausta pidemmästä maksamatta jättämisestä, ei sattumalta. Luottotietolaki sääntelee maksuhäiriömerkintöjä ja niihin liittyviä ehtoja. Maksuhäiriömerkintä voidaan antaa kuluttaja-, osamaksu-, tilinylitys- tai luottokorttilainalle, jos se on yli 60 päivää myöhässä.