Tupaantuliaiset eli tuparit ovat tärkeät juhlat, joissa juhlistetaan uutta kotia. Uusi koti voi olla oma, ostettu koti tai sitten vuokrattu asunto, johon on vasta muuttanut.

Tupaantuliaisten järjestäminen näinä aikoina voi olla haasteellista järjestää. Keväällä 2020 kannattaa itse asiassa odottaa jonkin aikaa, ennen kuin kutsuu useita ihmisiä samaan asuntoon. Koronaviruksen vuoksi kannattaa tupaantuliaisia jopa siirtää paremmalle ajalle.

Tupareiden järjestämiseen voi silti ruveta valmistautumaan, jos muutto on jo tapahtunut. Hankintoja voi tehdä jo nyt ja niitä voi tehdä netin verkkokaupoissa.

Valitse sopivat astiat tupareihin

Tupaantuliaisissa ei ole pakko käyttää pöytähopeita ja kalleimpia astioita, mitä kodista löytyy. Kertakäyttöastiat ovat tietenkin yksi vaihtoehto, mutta ekologisesti ajatteleva voi myös valita kestäviä muoviastioita, jotka voi pestä normaaliin tapaan tiskikoneessa ja käyttää uudestaan joissakin toisissa juhlissa. Näiden tilaaminen verkosta on kätevää ja astioita löytyy myös suomalaisten kauppaketjujen verkkokaupoista.

Myös suomalaisten suosimat kiinalaiset verkkokaupat Wish ja AliExpress sekä useissa maissa toimiva eBay sisältävät halvalla hinnalla astioita juhliin kuin juhliin. Ulkomailta tilatessa kannattaa kuitenkin varautua siihen, että kuvat verkkokauppojen sivuilla eivät välttämättä vastaa todellisuutta. Siksi on järkevää lukea tuotteiden arvosteluja ja tilata vain sellaisia, joista muut asiakkaat ovat ottaneet itse kuvia ja videoita, sekä julkaisseet ne arvostelujen yhteydessä.

Arvosteluissa yleensä kerrotaan suoraan jos tuotteissa on ollut jotain vikaa tai ne eivät ole vastanneet kuvausta.

Myös elintarvikkeita voi jonkin verran hamstrata odottamaan tupareita. Esimerkiksi tanskalainen Netpris myy karkkeja ja suklaata, pähkinöitä, keksejä, kakkuja, kahvia, teetä ja kaakaota. Virvoitusjuomat ovat tietenkin jokaisen tuparin tärkein ostos ja Netprisin sivuilla on oma kategoriansa erilaisille virvokkeille.

Elintarvikkeissa on yleensä pitkä parasta ennen -päiväys (tai viimeinen käyttöpäivä), joten siksi niiden tilaaminen on kohtuullisen turvallista, vaikka tuparit joutuisikin siirtämään usealla kuukaudella.

Verkkokauppojen postikulut kannattaa tarkistaa etukäteen. Elintarvikkeita, virvokkeita ja alkoholijuomia myyvät verkkokaupat sisältävät yleensä tietyn summan tiettyyn painomäärään asti. Siksi kannattaakin ostaa samalla niin paljon tavaraa, kuin postikulujen hintaraja antaa myöten.

Tupareissa tarvitsee lopuksi myös siivota. Siksi kannattaa ostaakin samalla myös puhdistusaineet ja -tarvikkeet huokeaan hintaan.